Мумбай, Индия –  Докато индийският отбор по крикет се мести

...
Мумбай, Индия –  Докато индийският отбор по крикет се мести
Коментари Харесай

Световно първенство по крикет на ICC: Как „визионерът“ Вират Коли промени индийския крикет

Мумбай, Индия –   Докато индийският тим по крикет се мести от град на град като пътуващ карнавал, разбивайки цялата съпротива в домашно Световно състезание, те са приветствани от цялостни игрища с почитатели в реплики на сини фланелки, доста от които носят „ Virat 18 “ на гърбовете си.

Междувременно Вират Коли, индийският звезден удар, си прекарва ужасно.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Вират Коли отбелязва 49-ти ODI век до еднакъв връх на Сачин Тендулкар Коли свети като непобедена Индия победи Нова Зеландия на Световното състезание по крикет Лично бягство или произведение на изкуството? Векът на Вират Коли разделя мненията „ Пакистан те обича “: Защо Вират Коли от Индия печели сърца оттатък границата завършек на списъка

Коли забавлява почитателите с вата си. И когато диджеят завърти вярната мелодия, той също не се срами да показва своите танцови придвижвания, подобаващи за песента, някои от които са изобразени на брачната половинка му Анушка Шарма, прочут боливудски артист и продуцент.

Понякога тълпите са скандирали да се даде късмет на Коли да играе боулинг, а против Холандия в неделя вечер той го направи.

„ Заплахата с неправилни крайници, замахваща опасност “ – както е разказано от неговия треньор Рахул Дравид – длъжен, като взе уикет от ужасна доставка и се наслаждаваше на всяка парченце от него със своите съотборници, почитатели и брачната половинка Анушка, които го приветстваха от трибуните.

Светът на Коли (купа)

На фона на всичко това, Kohli приключи етапа на лигата като водещ голмайстор в шампионата, с 594 ръна, постигайки 50 или повече във всички като се изключи два от девет мача.

Понякога той изготвяше тактика със своите сътрудници по удари, с цел да приключи своя век преди успеха да бъде подпечатана. В сянката на Западните Гати в Пуна, те сполучливо сътвориха 100 за него против Бангладеш. Под заснежените върхове в Дхарамшала против Нова Зеландия те не съумяха с пет ръна.

В задушната Колката на 5 ноември целият стадион му честити рождения ден. Коли, който този ден навърши 35 години, вкара 100 при успеха на Индия над Южна Африка и в този развой изравни върха на своя воин Сачин Тендулкар от 49 еднодневни интернационалните сенчъри.

Когато Индия за последно завоюва Световната купа през 2011 година, Коли беше на 23 години.

По време на празничната обиколка към игрището в Мумбай онази вечер, той популярно подвигна Тендулкар на раменете си и даде запаметяващ се откъс пред камерите: „ Той носи бремето на нацията в продължение на 21 години, тъй че е време ние да го носим нашите плещи. “

Ако Индия продължи да завоюва това Световно състезание, не е изключено Коли да бъде този, който ще бъде повдигнат в Ахмедабад.

През 12-те години сред тогава и в този момент той закупи статус, който малко на брой в спорта в миналото са имали. За външния свят Коли е икона за индийския крикет.

В Индия той е пристигнал да съставлява нещо по-голямо: самото съвършенство.

„ Гореща кръв и вътрешна дисциплинираност “

Има, преди всичко, бяганията: зашеметяващите 26 000 и повече в интернационалния крикет, към този момент четвърти най-голям за всички времена.

Там е наследството от неговия капитански пост (който завърши при спорни условия през 2022 г.). Въпреки че Индия не завоюва международен трофей през това време, неговият връх от 63 % победи във всички формати се съпоставя с най-хубавия в историята. По време на капитанството му, тестовият тим държеше номер едно в класирането в продължение на три години и половина.

Но с цел да разберем феномена на Kohli в модерна Индия, би трябвало да вземем поради и въздействието на „ Марката Kohli “.

За четири от последните пет години той е бил подложен преди всичко в отчетите за оценка на марките на звезди на Kroll за индийски звезди, пред група кино актьори (последната му оценка е 177 милиона долара).

Не по-малко от 372 милиона души са абонирани за неговите излъчвания в обществените медии. Ако се съберат дружно, една агломерация от почитатели на Коли ще направи третата по величина страна в света.

Докато приветства крикета на Олимпийските игри, спортният шеф на Игрите в Лос Анджелис Николо Камприани уточни, че почитателите на Коли са „ повече от ЛеБрон Джеймс, Том Брейди и Тайгър Уудс взети дружно “.

Сантош Десаи, водещ индийски експерт в региона на рекламата и колумнист, посочи детайлите на „ Марката Коли “ за Al Jazeera: „ Има неотстъпчивост, тип гневна увереност “; „ композиция от гореща кръв и вътрешна дисциплинираност “; „ известна неотстъпчивост и неустрашимост “; „ експанзията е значима част, ориентирана както към себе си, по този начин и на открито “.

Ако тези епитети се усещат в несъгласие с безгрижното му държание на Световното състезание, има причина.

Възрастта, бащинството, свободата от капитанство, всички имаха (леко) неутрализиращ резултат върху най-безмилостно интензивната фигура, която индийският крикет познаваше, чиято състезателност в твоето лице – празненства като гняв на пътя – можеше да раздруса освен опозицията неверния метод, само че и някои от личните му сънародници.

Десаи споделя, че има еволюция на марката след брака му с Анушка: „ безапелационен опит да се притъпят някои от по-твърдите ъгли на неговата персона “.

Всъщност Коли постоянно е приписвал на Анушка успокояващото въздействие върху живота му.

„ Търпението, което научих, откогато аз и Анушка се срещнахме – бях доста припрян преди “, фамозното сподели Коли по време на онлайн сесия със студенти по време на пандемията от ковид.

„ Той е победител “

Индийските фенове постоянно одобряват Коли по деликатно подбрани способи, изключително по Star Sports, излъчващите Световното състезание през 2023 година

Специфичното за Kohli програмиране беше съществена част от отразяването на шампионата.

Поредицата WeForVirat документира аспекти от неговия живот и кариера.

Believe: The Diwali Miracle, поредност от две елементи, е отдадена на един ининг T20 против Пакистан.

В Wrogn Lessons (Wrogn е марка за облекла, на която Коли е съсобственик), Коли разкрива своята интимна страна, до момента в който приказва за майка си и щерка си.

Докато в чат шоуто Virat Unplugged той завладяващо се закача с авторитетен човек в обществените медии.

Не всичко е хваление. Неочакван противоположен удар пристигна този уикенд, когато водеща наклонност в X в Индия нападна Star Sports, че е „ PR организация “ за Коли и по-конкретно, че не дава игра на капитана и негов сътрудник Рохит Шарма.

Беше стихия в чаша чай. Световен триумф – популярност, която елементарно се носи; благосъстояние, което е ориентирано към такива бизнес вложения като компания за растителни меса, верига гимназии, футболен клуб Goa FC – единствено изглажда репутацията на Коли като състезателен суперуспех.

Бившият капитан на Англия Насър Хюсеин един път помоли Дънкан Флетчър, който е бил треньор както на Англия, по този начин и на Индия, за неговото отношение към Коли.

„ Той е победител “, беше ясният отговор на Флетчър. Това е нещото, към което се стреми една млада, амбициозна нация.

„ Промениха метода, по който се играе спортът “

Най-видимото доказателство за упоритостта на Коли е стремежът му към висша физическа форма.

„ Визионер “ е определената дума за Басу Шанкър, основен треньор по мощ и кондиция на IPL тима на Коли и на индийския тим по време на капитанството на Коли.

„ Той беше и е пред времето си “, сподели Басу пред Ал Джазира. „ Той стартира да се приготвя като олимпийски спортист – с такова старание, че това промени играта. “

Басу е непретенциозен. Той беше този, който срещна Коли през 2015 година с стратегии, чийто резултат Коли един път оприличи на това, че някой слага „ висококтаново гориво в тялото ми “. В съзнанието им Коли и Басу не се състезаваха с играчи на крикет: те се прицелваха в Новак Джокович. Едва ли е изненадващо, че Коли, футболен почитател, идолизира не Лионел Меси, а Кристиано Роналдо.

Повратната точка за Коли обаче настъпи още по-рано, през 2012 година

„ Привършвах пакетите бонбони, 40 броя, три пакета на седмица. Хранех се и спях извънредно, навиците ми бяха на всички места “, спомня си той един път в изявление за Sky Sports. „ Завърших IPL, помня, че се прибрах у дома, излязох от душа, видях се в огледалото и ме беше позор. “

Самоконтролът на Коли от този момент е легенда. Бивш член на помощния личен състав на индийския тим си спомня времето на закуска, когато му сервираха доса. Коли се наведе, подуши го, означи, че мирише ужасно, и се върна при оптимално калибрираната си паница.

„ Сигурно не ви е елементарно “, сподели сътрудника.

„ Кой сподели, че да играеш за Индия е елементарно? “ Коли отговори.

Обикновено играчите на крикет имат лъжливо хранене на седмица. Коли има по една на година, от време на време на две години.

Гледайки го в състезателен спринт на междинна възраст, бягайки към края на ининга, в международно състезание, където биещите не престават да падат с крампи, е да си помислите за други истории на Коли.

Да накарате пътуващ инструктор по йога да го разтяга в дните на мача в час, когато съотборниците му към момента спят; появявайки се във фитнеса късно вечерта, за удивление на треньорите на опозицията, откакто вкара огромен сенчъри в изморителни условия и игра футбол с тима по-късно.

Ефектите от манията на Коли са трансформиращи освен за него самия, те са повлияли на атлетичната просвета в Индия.

„ Сега всяко дете в тази страна знае, че фитнесът е транспортното средство, с което пътувате за съвършенство “, сподели Басу. „ Той промени метода, по който се играе спортът. “

За Десай метаморфозата на Коли надвишава спорта.

„ Това е доста мощен знак на това, което е допустимо. “

 ИНТЕРАКТИВНО---Venue-in-ICC-Cricket-World-Cup-2023-1695798518

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР